onsdag 30 maj 2012

Hur ska man solpudra?

Om man vill trolla bort blekhet eller förstärka solbränna så är det bra att använda solpuder. Nu till sommaren så vill ju de flesta se lite soligt fräscha ut. Därför är det bra att gå igenom vad man ska tänkta på när man applicerar solpuder. Man vill ju att det ska se så naturligt ut som möjligt.
 
Hur ska man applicera solpuder?
Använd en stor och mjuk borste för att inte det ska bli skarpa kanter. När du applicerar solpudret ska du göra svepande rörelser.

Var ska jag applicera solpudret?
Solpudret ska appliceras på de områden där solen träffar ditt ansikte och ger dig färg, vilket är på ansiktets högsta punkter. Det är lättast att komma ihåg att svepa solpudret i form av en 3:a längs båda sidorna av ansiktet: panna, kindben och käkben. Gör också ett svep över näsa och haka för att det ska bli perfekt. Du ska också applicera solpuder på halsens båda sidor.


Vilket solpuder ska jag ta? 
För att ge ett fräscht intryck ska du välja ett solpuder i varm-brun nyans. Välj ett solpuder som ligger närmast din egen hudton. Om du har lätt för att bli blank så bör du välja ett matt solpuder. Men om du vill dölja fina linjer och ha fin lyster i ansiktet så kan du välja ett skimrigt solpuder.
Jag använder Isadora perfect powder blusher i nyansen frosty mocha. Den är matt och ger en varm brun ton, den är jag nöjd med.

 

Inga kommentarer: