onsdag 20 juni 2012

Håroljan - ett måste!

Varför ska man använda hårolja?
Den gör att ditt hår blir mindre frissigt och trassligt samt har en läkande effekt på håret. Den gör även ditt hår glansigt och kan reparera klyvna hårtoppar.

Hur ska man använda håroljan?
Man kan använda den som stylingprodukt, då försvinner frissigheten och håret får en fin glans. Sen kan man också använda håroljan som en behandlande produkt, gå kan man låta oljan sitta i håret under natten eller blanda ut den med sin inpackning. Ett superbra tips är att värma oljan innan du använder den, för då tränger den djupare in i håret. Du kan också använda oljan i håret innan du fönar ditt hår, då torkar det snabbare.

När ska man skölja ut oljan ur håret och när ska man låta den sitta i?
Om du använder mycket olja så ska du skölja ut den, efter att du haft den i håret en stund för att få en vårdande effekt. Ska du använda den som en stylingprodukt så använder man bara en lite mängd och då kan du låta oljan vara kvar i håret.

Hur mycket ska man använda?
Vissa oljor består av mycket silikon. Andra består utav 100% olja och då måste man tänka på att inte ta för mycket. Men ungefär som en 10-krona ska man ta. Undvik oljor som innehåller alkohol eftersom det har en uttorkande effekt. 

Kan man använda olja även om man har fett hår? 
Ja det kan man göra, men ta då lite mindre utav den och använd den helst inte som stylingolja.


Inga kommentarer: